If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега mian4o вервай ми ако сумата беше цитираната от теб веднага щях да го сменя. Ориентировъчно казаната сума беше по 3+, а това не е оправдано и ако е вярно че се сваля отвън значи още повече не си струва. Чета във форума, че на 136 коньовите е отвън а на 150 коньовите е отвътре, явно е противоречиво мнението от къде се сваля радиаторчето. Аз както съм обозначил съм със втората версия - но дано си прав че е отвън.
колеги не ползваите добавки че не знаете по мотора вьв ватрешноста му колко малки дупчици има а и радиатора на парното ватре в него има едни серпентини които се задрастват и пак на боклука а и като се наложи ниакакав ремонт на мотора тежко му на маистора аз сам правил веднайж мамата ми се разката водоструика не помага телчета и рачкане два дни но вие си знаете само одлагате проблема и си отваряте нови пак и запушването на каналите може да доведе доста повече проблеми касмет
автомобил (АЛФА)мотор(honda919) i жена сервитыорка какво друго му триябва на човек ми естествено
За радиаторчето незнам от къде се сваля. Знам само, че когато попитах колко ще струва ново и смяна, майстора само изсумтя, след това се почеса дет не го сърбеше и накрая каза - "не ме карай да го правя, трябва да сваля цялото табло и още нещо за да стигна до него, а и ще точа антифриза, абе не се наемам много работа, ама ако си навит непременно да го оправиш .......". Аз държах да знам обаче колко ще излезе такъв ремонт и той изтърси една сума, която няма да споделям - с две думи отказах се от идеята и минах на добавката.
Ако някой със сигурност знае от къде се сменя и колко приблизително струва да сподели.
п.с. Става въпрос за гаджето от подписа
Значи информацията ми е от сервиз,при това фирмен за Фиат, Алфа и Ланча в Пловдив - не съм наясно и не мога да споря.Просто шефът на сервиза каза,че при моята (136 коня) се вади отвън и се източва фреона на климатика, а при другите не било така. Затова ми оферираха цифра 100 кинта работа плюс радиатор и отделно 65 кинта за фреон. Това е.
Днес намерих и си взех Holts Radweld и сега се чудя да го сипвам ли или не.
Та,очаквам мнения
Виж,моето мнение е да не го сипваш.Един колега по-горе беше писал,че е брал ядове.Един френд също имаше ядове с подобен препарат и то произведен и купен от Германия.Вярно запуши му теча,но парно нямаше и се наложи да си купи нов радиатор,а стария можеше да бъде запоен.Така че внимавай да не си отвориш по-голяма беля - сам се замисли - щом запушва теч,а серпентините на парното колко са големи какво може да се случи.
На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок
На една кола ми го запоиха (радиаторчето) ,майстора го наду под вода с компресор не пускаше въздух,монтирах го след 2 часа мъки и почти веднага текна пак, налягането в системата е доста високо и запойките не издържат.После си купих ново радиаторче и след нов демонтаж и монтаж си беше ок
не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон
---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:11 ----------
не че не даржи на запояване а калаиджиата ти е бил слаб на лада и жигула радиаторите са запоявани фабрично а за алимин има аргон
а односно запушването на радиатор и доста други водни магистрали по двг като доиде в сервиза някоя щете снимам та да се порадвате какво сте си спестили като не сте използвали добавка поздрави
автомобил (АЛФА)мотор(honda919) i жена сервитыорка какво друго му триябва на човек ми естествено
И запомнете!!!! Радиатора се вади От---Вън!!!!
Ако искате аз ще ви го сваля срещу 200лв отвътре
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment